Malmö vidare i EHF-cupen

Malmö vidare i EHF-cupen

Publicerat 2017-10-14 av Martin Trobäck.

HK Malmö var både ett och två nummer för stort för turkiska Beykoz BLD SK. Även i returmötet hemma i Malmö blev det total kross med 35-21, 71-48 över båda matcherna. Detta utan att imponera allt för mycket. En hel del tekniska fel och bortslarvade bollar. Resultatet blåstes upp av många kontringar och de faktum att Malmö många gånger bara kunde gå rakt på mål utan särskilt mycket motstånd.

– Vi startade helt okej, tröttade ut dem och sedan drog vi ifrån ordentligt, sa Jim Andersson (bilden) till Sydsvenskan.

  • Det var inte igår jag såg ett lag helt och hållet lyckas undvika utvisningar.
  • Jim Andersson fortsätter att imponera på sin högerkant. Ytterligare sju mål idag och fortsatt skytteligaledning.
  • Alla utespelare, utom en, fick näta idag. Lucas Lidbeck och Tim Hilding fick göra europacup-debut.

Malmö går nu vidare till runda 3 av EHF-cupen. Samma runda som Lugi ska göra entre i. Segern mot IFK Kristianstad senast samt dessa två matcherna mot Beykoz bådar gott inför nästa europacupäventyr. Det brukar normalt sett lottas strax efter en runda är över, så förmodligen i veckan som kommer.

HK Malmös tränare: ”Berlin eller Magdeburg blir en tuff nöt” (Sydsvenskan)
Turkiska Beykoz blev som väntat en munsbit för HK Malmö i EHF-cupen. Jim Andersson spelade lite mer än halva matchen och kom ändå upp i sju mål. ”Det här ger väldigt mycket, det var HK Malmös andra match någonsin i europacupen. En jättestor erfarenhet för oss.”

Bilder från matchen hittar du på Kantbilder.se.