Europacuplagen inleder försäsongen på Åhus beachhandboll

Europacuplagen inleder försäsongen på Åhus beachhandboll

Publicerat 2017-07-22 av Martin Trobäck.

Sex av sju svenska deltagare i europacuperna inleder sin försäsongträning med att spela beachhandboll i Åhus. Lugi dam och herr, Kristianstad HK, IFK Kristianstad, H65 Höör och HK Malmö. Endast Boden dök inte upp.

Åhus är under en veckas tid en smältdegel av handbollslag från när och fjärran som vill få sol, bad, sand och framförallt jäkligt roligt med en himla massa handboll. Elitturneringen är inget undantag. Den lockar till exempel champions league-spelande SG Flensburg Handwitt sedan flera år tillbaka och på damsidan dök Team Esbjerg upp i år. Båda med vars två lag.

Tidigare har beachhabdbollsveckan avslutats med en träningsturnering i Kristianstad Arena. Så kommer även ske i år, men denna gången ska IFK spela mot Flensburg och KHK mot Esbjerg. Det går säkert fortfarande att köpa biljetter om du är intresserad.

Varför inleder då lagen sin försäsong här?
- Nätverk, bra miljö för att stärka gruppdynamiken och något unikt som samtidigt är ytterst välorganiserat, säger Åhus beachhandbolls presschef Christoffer Ekmark.
- Jag tror gemenskapen på sanden och möjligheten att träna och träningsspela i rätt miljö spelar stor roll, fortsätter Ekmark.

Ja, det ger ju helt klart en lättsam start på säsongen, som du kan se på de bilder jag tog idag.
Kantbilder.se

Hur gick det i turneringarna då?

Herrfinalen stod mellan SG Flensburg... och SG Flensburg.

Hos damerna såg det länge ut som att finalen skulle stå mellan H65 Höör och HK Drott. Istället blev det mellan värdföreningen Åhus och Team Esbjerg, där Åhus gick segrande ur striden.

De båda vinnande lagen kan ställa till med stor fest för de 30 000 kr som låg i prispotten.

Åhus HB skrällde på hemmaplan (Kristianstadbladet)
Allt var upplagt för en drömfinal mellan Kristianstad HK och H65 Höör. Då stal Åhus Handboll showen. Tjejerna vann elitklassen i sin sista match tillsammans.
– Det går inte att regissera ett bättre slut, säger tränaren Stanley Cederberg.

Flensburg och Gottfridsson kungar i sanden (Skånesport)
Den tyska Bundesligatvåan SG Flensburg Handewitt vet hur handboll på sand ska spelas. I helgens elitklass tog sig båda lagen till final. Team Jim Gottfridsson vs Team Simon Jeppsson slutade med seger för den förstnämnde.