Klart: Boden tar Challenge Cup-platsen

Klart: Boden tar Challenge Cup-platsen

Publicerat 2017-06-20 av Martin Trobäck.

Christoffer spekulerar... och Christoffer får rätt.

Skövde tackat nej till Challenge Cup-platsen gick förfrågan neråt i tabellen och nu har Boden Handboll tagit chansen att ge sig ut i europa och pröva sina vingar.

Mikael Carlsson, Bodens sportchef säger till NSD.se
- Det här är jättestort för oss. Oerhört stort. Det blir en utmaning där vi steppar upp allting ett snäpp för vår organisation.

Bomben: Boden ska spela ute i Europa (NSD.se)
Här är Boden Handbolls storsatsning. Sporten kan nu avslöja att Svenska handbollsförbundet anmält till Boden till nästa säsongs Challenge cup.

Bomb? Nja, de enda som kan anse att detta är en bomb är sensationsjournalister och folk som inte har hängt med alls i SHE. Boden är det enda naturliga valet i detta fallet. Hur jag tänker? Jo, om allt gått som det egentligen skulle så hade fördelningen sett ut såhär:

  1. H65 Höör - Champions league
  2. IK Sävehof - EHF-cup
  3. Lugi HF - Challenge Cup
  4. Skuru IK - Challenge Cup

Sävehof drog sig ur och därmed fick Lugi EHF-cup-platsen. Sen lämnade Skuru bort sin europacupplats. Kan inte vara lätt att slåss om sponsorpengar i Stockholm. Därefter måste förfrågan om en Challenge Cup-plats gått till Västerås. Västerås hade rent sportsligt klarat av Challenge Cup alldeles utmärkt, men med ett publiksnitt på en bit under 400 personer har de inte ekonomin till det. Då fick Skövde frågan och velade fram och tillbaka, medan Kristianstad, svensk handbolls Mecka, glatt plockade en av platserna. När Skövde väl tackat nej så stod bara ett Heid, med sämre publiksnitt än Västerås, i vägen för Boden.

Boden som har näst högst publiksnitt i ligan på 1041 personer, stadens stolthet och som likt Kristianstad jättesatsar. T.ex. har de ju rekryterat den landslagsmeriterade tränaren Per Johansson och plockar in spelare från halva europa.

Polskan ordnade kontrakt – Boden tar form (NSD.se)
Nu är den landslagsmeriterade högernian klar. Och Boden Handboll har format sin nästa elitserieuppställning.

Boden Handboll värvar från Frankrike (NSD.se)
Boden Handboll värvar från Frankrike. Laurine Daquin ansluter från den franska högstaligan.

Som Bodens sportchef sa till oss häromdagen,
- För oss kostar en vanlig bortaresa 50.000 kronor, utan att ens lämna landets gränser. Skövde som hoppade av är inte i närheten av det. Så allt handlar om vi kan få sponsorer till det.

Och sponsorer har de uppenbarligen hittat.

Lag som Skuru, Västerås och Skövde bör nog passa sig. Snart förpassar Boden och Kristianstad dem längre ner i tabellen, runt kvalstrecket. Det är bara till att kolla på lagbyggena inför nästa säsong. Både Skuru och Skövde tappar halva sina trupper och har enligt Handbollskanalen inte presenterat ett enda nyförvärv ännu.

Klara övergångar: SHE (Handbollskanalen)
Här har ni hela listan på övergångar i SHE för säsongen 2017/18. Här fyller vi på med klara spelarövergångar inför nästa säsong.

Vi ser med stor förväntan fram emot Bodens framfart i Challenge Cup och önskar dem stort lycka till.

Nu ska jag slå Christoffer en signal och få veckans rätta lottorad.