Anmälda lag till Champions league

Anmälda lag till Champions league

Publicerat 2017-06-13 av Martin Trobäck.

Det är 25 damlag och 43 herrlag som har anmält sig till nästa säsongs Champions league-tävling. På herrsidan är det rekordmånga lag som har anmält sig. Kvalturneringen och gruppspelet lottas den 29:e respektive 30:e juni.

IFK Kristianstad har chansen / risken att möta godbitar som t.ex. årets finalpar, Paris Saint Germain och HC Vardar. Eller varför inte nyblivna tyska mästarn Rhein-Neckar Löwen och finska Cocks?

Record high demand for the jubilee season (Eurohandball)
The upcoming jubilee 25th season of the VELUX EHF Champions League is bound to become record-breaking in many aspects. There are still almost three months to the opening throw-off of the new season, but the first record has been already overcome. In total record high 43 teams from 26 countries are vying for a place in the VELUX EHF Champions League 2017/18.

På damsidan har H65 Höör möjligheter att ta sig an storheter som Györi och CSM Bucuresti, eller varför inte FC Midtjylland och Larvik för att hälsa på gamla H65-spelarna Jessica Ryde och Cassandra Tollbring.

EHF receives 25 registrations for the 25th season of women's EHF Champions league (Eurohandball)
The European Handball Federation has received 25 registrations from clubs for the Women’s EHF Champions League 2017/18. 18 national champions and the two runners-up of the top two nations (Hungary and Denmark) have applied for the jubilee 25th season based on the EHF ranking list, while further five teams eligible to play in the Women’s EHF Cup have requested an upgrade for the EHF Champions League.

Värt att notera:

  • IK Sävehof har inte begärt ett wild card för att få vara med i Champions league. De vill nog inte "riskera" att få spela EHF-cupen om de inte kvalar in.
  • Länder som t.ex. Holland, Serbien och Ukraina har på damsidan valt att inte skicka sina nationsmästare till Champions league. Undrar varför.

Höör hyllas i Kristianstad "Vi stannar i guldbubblan" (Kvällsposten)
Jonna Linnéll, 28, längtar till Champions League-äventyret. Men först ska hon landa efter den makalösa guldfesten. Spelarna i H65 Höör svävar fortfarande på moln.
– Alla hyllar oss. Så nu stanna vi i bubblan lite längre. Och det tackar man inte nej till, säger Jonna.