Dags för lottning

Dags för lottning

Publicerat 2017-06-05 av Martin Trobäck.

Det är inte många timmar sedan guldflingorna lagt sig och Vardar Skopje gick segrande ur striden mot Paris Saint Germain i herrarnas Champions league-final. Ändå är det snart redan dags för lottning inför nästa säsong. Som dessutom råkar vara en jubileumssäsong, den 25:e i tävlingens historia.

Det stora frågetecknet just nu är i vilket skede av turneringen som nyblivna svenska mästarna H65 Höör och IFK Kristianstad ska gå in turnerning. Blir det kvalspel eller gruppspel?

Skånesports excellenta krönikör, Christoffer Ekmark, spekulerar:

Så ser H65:s möjligheter i Champions Legue ut (Skånesport)
H65 Höör ska alltså spela Champions League. Men i vilket skede laget går in i turneringen är fortfarande oklart.Den gångna säsongen kunde Sävehof gå direkt in i gruppspelet i CL – mycket tack vare att Sverige har tillräckligt med rankingpoäng, något som möjliggjorts genom bland annat H65:s framgångar i Europacupen.

EHF to offer big packages of rights (EHF CL)
The start of the new season in both the men's and women's EHF Champions League is very close and the ball gets rolling on 30 June with the draw for the 25th Champions League season which will be carried out in the Ljubljana castle in Slovenia.

Troligtvis kommer lottning för herrar och damers EHF-cup och Challenge Cup ske samtidigt. Men mer information om det senare när vi har det bekräftat.

Här kan du se några highlights från finalen.