H65 tar Champions league-platsen

H65 tar Champions league-platsen

Publicerat 2017-06-02 av Martin Trobäck.

När krutröken lagt sig i Malmö Arena befann sig ett nytt lag på tronen. H65 Höör tog sensationellt SM-guldet och bröt Sävehofs långa svit. Det innebär dessutom att lilla Höör tar Champions league till byn... eller?

Allt talar för Champions League – i Eslöv (Skånesport)
H65 Höör tog SM-guld och ska spela Champions League. Men knappast på sin ”riktiga” hemmaplan.
– Vi har redan börjat titta på alternativ, säger Jan Hansson, H65:s starke man och kassör.

SM-guld för H65 kan kräva ny hall i Höör (Skånska Dagbladet)
I dag håller Höör andan när H65 spelar sin historiska första SM-final i Malmö arena. Ett eventuellt SM-guld och medföljande Champions Leaguespel ställer dock andra krav på spelplats än vad Höörs sportcentrum (tidigare Björkvikshallen) klarar av.

Oavsett var de ska spela så ska det bli mycket intressant att se vad den nya SM-guldvinnaren och Challenge Cup-silvermedaljören kan åstadkomma i den finaste av europacuperna.

Ja, de har visserligen tappat två av sina bästa spelare, Tollbring till Larvik och Ryde till Midtjylland. Men de har även fått in SHEs skytteligatrea och Eslövs mest tongivande spelare, Anna Bardis, samt mycket lovande spelare i Evelina Källhage på högersex och Kristin Thorleifsdottir på vänsternio. Det som kanske kommer krävas är en målvakt som rakt av skulle kunna matcha Ryde, istället för att Jannike Wiberg blir tydlig förstemålvakt och nyförvärvet från OV Helsingborg, Gry Bergdahl, ska se och lära. Kanske även en rutinerad, vänsterhänt, högernia nu när Djapanovic lagt skorna på hyllan?

Eller, så gör dem det de gör bäst.
Överträffar förväntningar.